Van Scoglitti naar Scoglitti - Reisverslag uit Scoglitti, Italië van Anneke en Jaap Platje - WaarBenJij.nu Van Scoglitti naar Scoglitti - Reisverslag uit Scoglitti, Italië van Anneke en Jaap Platje - WaarBenJij.nu

Van Scoglitti naar Scoglitti

Door: Anneke en Jaap

Blijf op de hoogte en volg Anneke en Jaap

20 Maart 2011 | Italië, Scoglitti

De titel zegt het al: we zijn blijven hangen in Scoglitti. Een dagje rust dus (zie foto). Een mooie gelegenheid voor nog een ‘zijspoor’.

Zijspoor 9: flaneren
Een echte Italiaan, maar ook de Siciliaan flaneert op zondag. Na het eten (zie zijspoor vijf) en de siësta verhuist het hele gezin (vader, moeder, kind, opa, oma), vaak samen met een bevriend gezin naar het centrum van de stad of het dorp waar men woont, om te flaneren. Je toont jezelf en je trots (je kind!) dan aan de dorps- of stadsgenoten die zich, op hun beurt, aan jou tonen en, net als jij, op z’n paasbest gekleed zijn. Wij, in Nederland, doen dat op televisie, Italianen op straat.
Soms flaneer je mee, als Nederlanders, als je te gast bent bij Italianen. Omdat je weet dat het kan gebeuren, neem je paasbeste kleding mee uit Nederland want je wilt niet dat het gastgezin zich voor je schaamt. En, eerlijk gezegd, het is best leuk, dat flaneren. Zeker als je door je gastheer wordt geïntroduceerd bij enkele notabele dorpsgenoten. Want het gastgezin straalt als de gastheer meldt dat je hun ‘amigi Ollandese’ bent. Ze zijn er trots op Hollandse vrienden te hebben.
Het wordt tijd dat wij in Nederland, op zondag, zo rond drie uur, ook gaan flaneren. Geen geëtaleer meer op televisie in allerlei meekijk- en meeleefprogramma’s, maar gewoon jezelf tonen op straat en een praatje of kennismaken. Misschien wordt Nederland dan wel een heel tolerant land.

• 20 Maart 2011 - 19:25

Ron:

Al lekker tijdens het genieten aan de Limoncello gezeten? Op Sicilie istie het lekkerst!! Salute!!!

• 31 Maart 2011 - 13:04

Jos En Virginie:

Ja, het leven is lijden!!!!!!

• 31 Maart 2011 - 13:05

Jos-Virginie:

ps slaat natuurlijk op jullie ellende in Scoglitti

Anneke en Jaap

Wij, dat wil zeggen Anneke en Jaap,reizen al zo'n tien jaar met de camper: heel veel weekends (maart tot en met oktober) en natuurlijk tijdens de vakanties. Vanaf maart 2011 zijn we nog veel meer onderweg, want dan is het Schluss met het werken. Je kunt ons volgen via deze reissite, bijvoorbeeld door je aan te melden via de reactiemogelijkheid of door te mailen naar jici03jw@kpnmail.nl

Actief sinds 16 Mei 2010