Dag 4 - Reisverslag uit Modena, Italië van Anneke en Jaap Platje - WaarBenJij.nu Dag 4 - Reisverslag uit Modena, Italië van Anneke en Jaap Platje - WaarBenJij.nu

Dag 4

Door: annekejaap

Blijf op de hoogte en volg Anneke en Jaap

22 Februari 2011 | Italië, Modena

Gaspech (vervolg)
Om zeven uur (in de ochtend, jawel!) tuffen we naar een lpg-inbouwstation (hoe we er aan kwamen?: zie gisteren). Anneke legt meteen contact met een lpg-inbouwer die haar een kopie overhandigt waarop het adres van een camper(reparatie)bedrijf prijkt. De heer Tom Tom wordt ingeschakeld en hij gidst ons keurig naar Noleggio Camperservice.
Om half tien staat de camper binnen bij de firma Noleggio die niet alleen in campers handelt, maar ook weet heeft van Truma.(Truma is een fabriek die van alles en nog wat levert op het gebied van caravan- en camperverwarming en dus ook leuke spulletjes om het gas door de camper te transporteren, de gasdruk te regelen en dergelijke).
We hebben contact gehad met de gasinbouwer in Nederland en ons er geestelijk al op voorbereid dat we terug moeten naar het vaderland, maar de Italiaanse Trumerkenner vindt dat idiotie en bezweert dat hij het probleem kan oplossen door een nieuw Truma-Secumotiontussenvoeg-en campergastransportapparaatje in onze camper te rommelen. We zegenen de goede man en gunnen hem het klusje.
Een half uurtje later blijkt dat onze zegening heeft geholpen, want alle gaspitten, de verwarming en de koel- en vrieskast werken weer! Jaap, de schrijver van dit proza, is niet alleen de Trumaman dankbaar, maar ook zijn echtgenote die dankzij de kennis van het Italiaans, haar vindingrijkheid en doorpakmentaliteit ervoor heeft gezorgd dat we niet terug hoeven te rijden naar Kikkerland!

Modena
Na alle gedoe is het tijd voor een oppervlakkige verkenning van Modena. Oppervlakkig inderdaad omdat we gerust, in het gezelschap van diverse gidsjesschrijvers, durven te beweren dat Modena niet uitmunt in toeristische aantrekkelijkheden. Het voornaamste argument om toch te gaan is de behoefte aan beweging en frisse lucht.
En wat blijkt: Modena stelt ons niet teleur. Het is inderdaad een doorsnee stad, met doorsnee gebouwen en doorsnee winkels. Het is er wel lekker rustig want – en dat is niet bepaald doorsnee – er is geen verkeer in de binnenstad en – al helemaal geen doorsnee – de vracht voor de bedrijven moet worden overgeladen op elektrisch aangedreven kleinere vervoermiddelen!

Tip
op reis naar of van het zuiden is Modena een voortreffelijke overnachtingsplek. Aan de Via Emilia Ovest tussen de Via Stefano Giovanni Marianini en de Via Paolo Ruffini is volop plaats. Er zijn geen voorzieningen, maar de kosten zijn niente!

• 22 Februari 2011 - 16:17

Pieter En Berta:

Fijn je eerste reisverslag. We blijven jullie volgen.

Vervelend van het LPG-gas. Wij hopen dat je dit probleem oplost.

Fijne reis.

Groetjes van Pieter en Berta

• 23 Februari 2011 - 08:51

Jan Gremmen:

Het afscheid bij de laatste vergadering OOK heb ik moeten missen. Ik wil je daarom langs deze weg danken voor de samenwerking en je nimmer aflatende ijver om van de OOK iets moois te maken. Is je ook gelukt!
    Ik mag nog 4 jaar dus kan nog even genieten van de OOK bijeenkomsten. Ik zie dat je al weer volop in de running bent met een mooie reis. Leuk dat we via waarbenjij.nu kunnen meegenieten (ondanks de hobbel met de camper). Ben trots op mijn zoon, die waarbenjij.nui heeft uitgevonden en 5 jaar lang heeft uitgebouwd en geëxploiteerd. 1 jaar geleden verkocht en op zoek naar een nieuwe uitdaging(maar het moet wel leuk zijn).
    Ik hoop, dat detroubles met de lpg installatie snel opgelost zullen worden. Ik lees het wel! Met groet
    JanGremmen

Anneke en Jaap

Wij, dat wil zeggen Anneke en Jaap,reizen al zo'n tien jaar met de camper: heel veel weekends (maart tot en met oktober) en natuurlijk tijdens de vakanties. Vanaf maart 2011 zijn we nog veel meer onderweg, want dan is het Schluss met het werken. Je kunt ons volgen via deze reissite, bijvoorbeeld door je aan te melden via de reactiemogelijkheid of door te mailen naar jici03jw@kpnmail.nl

Actief sinds 16 Mei 2010